Napelemes rendszerek telepítése

Személyre szabott napelemes rendszerek tervezése és kulcsrakész kivitelezése országszerte családok és vállalkozások részére.

Kérje most napelemes vagy otthonfelújítási támogatás keretében!

A legtöbb céggel ellentétben mi egyedi igények szerint is kiépítjük a napelemes rendszerét.

Személyre szabott napelemes rendszerek tervezése és kulcsrakész kivitelezése családok és vállalkozások részére.

Napjainkban a napelemes megoldások, így a napelemes rendszerek is rohamosan terjednek. Visszavezethető ez egyrészt a villamos energia árára, másrészt pedig a technológia kiforrottságára.

Az általunk forgalmazott fotovillamos rendszerek kizárólag márkás, legszigorúbb követelményeknek is megfelelő modulokból állnak. A napelemek fő jellemzője a legmodernebb technológián alapuló magas termelés, a mechanikai ellenálló képesség. A kábelek tűz és UV állóak, a csatlakozók svájci, a tartókonzolok német gyártmányúak.

A napelemes rendszer telepítésének lépései a körülményektől függően változóak, de alapjában véve a következőek:

 1. Helyszíni szemle, felmérés, tervezés és árajánlat.
  Számunkra fontos, hogy a megrendelő igényei szerint- de hozzáadva a szakmai tudásunkat legyen megtervezve a felszerelésre váró napelemes rendszer.
 2. Szerelés: tartósínek, rögzítők felszerelése a tető gerendázatára.
  Az árajánlat elfogadása, a szükséges dokumentumok kitöltése után elkezdjük a napelem szerelés alapját: a tartósínek felszerelését, amelyre a napelem táblák kerülnek majd fel.
 3. Napelem táblák felhelyezése
  Minőségi napelemekkel dolgozunk, amelyek minden vonatkozó szabványnak és előírásnak megfelelnek.
 4. Inverter és a hozzá tartozó védelmi berendezések felszerelése és bekötése
 5. Vezeték nélküli kapcsolat beállítása, konfigurálása
 6. Az áramszolgáltató egy bizonyos „ad-vesz” mérőórára cseréli a nappali mérőórát.

A napelemes rendszer telepítéséhez lehetséges, hogy szükséges a mérőhely felújítása is, hiszen az áramszolgáltató csak bizonyos szempontok alapján fogadhatja el azt.

A mostani árakon számolva minőségi anyagokból összeszerelt hálózatra tápláló napelem rendszer megtérülése – támogatás igénybevétele nélkül, rendszer alkatrészektől függően kb. 7-9 év.

Általában minden tető típusra és hajlásszögre van megoldás, a helyszíni felmérés során próbáljuk a legbiztosabb, legmegfelelőbbet választani.

Ez az utolsó lépés a beüzemeléshez, azután történik meg, hogy műszakilag átadtunk és készre jelentettünk a napelemes rendszerét.
A cserét az áramszolgáltató végzi, saját előírásai és időbeosztása alapján.

Általánosságban elmondható, hogy november-március közt nem, vagy időjárástól függően végzünk kivitelezéseket.
Mivel napelemes rendszere beüzemelésekor éves elszámolásra vált, egy „ad-vesz” mérőórával a termelés és fogyasztás különbségét kell csupán megfizetni, de ez az év bármely napjától rugalmasan indulhat.

Az azonnal el nem fogyasztott áramot

 • vagy betáplálhatjuk az általános villamos energia szolgáltató hálózatába
 • vagy akár egy energiatároló rendszerbe (akkumulátor-rendszerbe) is táplálhatjuk. Ez azt jelenti, hogy más időszakokban is használható, például éjszaka.