Villamos biztonsági felülvizsgálat

Érintés-, tűz-, villámvédelem, EPH jegyzőkönyv, kézi szerszámok és gépek szigetelési ellenállás mérése

A villamos biztonsági felülvizsgálat a villamos berendezések olyan részletes, a méréseket és azok számszerű eredményének kiértékelését is tartalmazó, különleges erősáramú villamos szakképzettséget igénylő ellenőrzése, amely alkalmas arra, hogy kimutassa, teljesíti-e az a vonatkozó szabványok vagy azokkal egyenértékű műszaki megoldásokat tartalmazó műszaki előírások valamennyi kritériumát, továbbá a villamos berendezés első ellenőrzéskor és a rendszeresen ismétlődő időszakos vizsgálatok során végzett teljes körű felülvizsgálat, amely magába foglalja a villamos berendezés áramütés elleni védelmének és az általános szabványos állapotának vizsgálatát.

A felülvizsgálat szemrevételezéssel, illetve érintésvédelmi célműszerekkel való méréssel történik, ezt követi az adatok kiértékelése, majd mérési jegyzőkönyvek, minősítő iratok készülnek.

Vállaljuk:

  1. Érintésvédelem szabványossági felülvizsgálatát
  2. Villamos berendezések időszakos szabványossági (tűzvédelmi) felülvizsgálatát
  3. Villámvédelem szabványossági felülvizsgálatát
  4. Első (üzembe helyezés előtti) felülvizsgálatot
  5. Kéziszerszámok felülvizsgálatát
  6. Gázkazánok EPH kiépítését, mérését, jegyzőkönyvezését.
  7. Elektromos autók érintésvédelmi felülvizsgálatát (forgalmi vizsgához)

40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet 3.1.13.:

„A villamos biztonsági felülvizsgálat elvégzéséről az üzemeltető gondoskodik bérbeadáskor és tulajdonosváltáskor. Tulajdonosváltáskor az eladó kötelezettsége a villamosbiztonsági felülvizsgálat elvégeztetése, villamos szempontból csak biztonságos ingatlant adhat át a vevőnek.”